Dorps wonen in de Hoeksche Waard

De omgeving van Twelve in Oud-Beijerland, de grootste plaats in de Hoeksche Waard, heeft je veel te bieden. Wie hier woont kan genieten van water, groen en ruimte. Aan de rand van het polderlandschap waar je veel ruimte ervaart. Terwijl ook de winkels, scholen, sportclubs, speelplekken en restaurants vlot met de fiets bereikbaar zijn.

Vanaf hier rijd je met de auto gemakkelijk richting steden als Rotterdam, Dordrecht en Breda. En de route van bus 171  heeft in totaal 21 haltes. Deze buslijn rijdt vanaf Rotterdam, Zuidplein via een lusroute door Oud-Beijerland weer terug naar Rotterdam.

Heb je zin om een dag te voet of met de fiets op pad te gaan? Neem dan ook eens de Rhoonse veer richting Rhoon en Spijkenisse. Zo zie je jouw omgeving eens vanuit een heel ander perspectief.

PRETTIG WONEN

De groene ligging, goede verbinding met de Randstad en de lokale voorzieningen maken dit een ideale plek om te wonen. Het gezellige centrum van Oud-Beijerland is in perfecte harmonie met de sereniteit van de natuurlijke omgeving. Dit unieke historische gebied heeft een rijke geschiedenis en kenmerkt zich al eeuwen door het groene, waterrijke polderlandschap van de Hoeksche Waard.

Wandelend door het historisch centrum geniet je van de statige oude herenhuizen. Loop langs het prachtige Oude Raadshuis en de haven en beëindig je wandeling in de pittoreske dorpskern waar altijd iets te beleven valt. Van markten en festivals, tot workshops en activiteiten.

Afstanden

Twelve

Alles kan in de buurt

Dat maakt het leven net iets makkelijker

De dagelijkse boodschappen, unieke streekproducten en de leukste winkeltjes voor kleding en cadeaus, in Oud-Beijerland is er voor ieder wat wils. Er is zelfs een eigen jachthaven waar je een ligplaats kunt huren en als je die al hebt, kun je hier heerlijk in de wijde omgeving genieten op het water.  Kinderen kunnen spelen in de verschillende natuurtuinen en speelgebieden en ontwikkelen zich verder op een van de lokale scholen en kinderopvang locaties. Ook de uitgebreide sportmogelijkheden zijn kenmerkend voor deze plaats. Alleen al tegenover Twelve tref je een atletiekvereniging, een tennisbaan en voetbalvelden. Niet voor niets werd ook Hans de Liefde, de grondlegger van de sport in Oud-Beijerland, trots vereeuwigd op een van de muurschilderingen.

Wist je dat… er in het centrum historische muurschilderingen te vinden zijn die de geschiedenis van Oud-Beijerland opnieuw tot leven brengen? Ook Sabina van Beieren, naar wie Oud-Beijerland werd vernoemd, is hier te bewonderen. 

In Oud-Beijerland is het heerlijk wonen!